Kroepoek in drie verrassende smaken

Onze inspiratie voor het maken van kroepoek? Al die mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen. Van het land en uit het water. We hadden al een tijdje de wens om een snack te maken die ook voor niet-carnivoren geschikt zou zijn. En daar hebben we de mooiste streekproducten voor gebruikt.

Nederlanders zijn gek op kroepoek. Maar in de ouderwetse witte variant proefden we zelf geen garnalensmaak meer. Wel veel suiker. Daarom hebben we nu een eigen Zeeuwse variant gemaakt. Met verrassende en natuurlijke ingrediënten uit onze directe omgeving. Verser dan dat kan niet. Puur natuur, met minder suiker en zout dan gebruikelijke kroepoek.

We gingen op zoek naar telers en producenten in onze directe omgeving. Die hetzelfde enthousiasme voor smaak en lekker eten hebben, plus dezelfde liefde voor het land. Het zuidwesten: Zeeland dus, of net ietsje verder. De garnalen voor onze kroepoek komen rechtstreeks van Tholenaar Johan Baaij, die met zijn Eurokotter Tholen10 op de Noordzee vist. En we kozen voor zeewier, de groente van de toekomst. Het knotswier dat we gebruiken komt uit de Oosterschelde en is handgesneden door Yersekenaar Jan Kruijsse.

Onze kroepoek zit stampvol met deze mooie streekproducten. We proberen zoveel mogelijk te gebruiken. De hele garnaal bijvoorbeeld, want het pantsertje barst van de smaak. Bij het maakproces hoeven we daarom veel minder suiker en zout toe te voegen. En ook geen e-nummers. Want onze wieren en garnalen hebben meer dan genoeg smaak van zichzelf.

Onze kroepoek is lekker als snack of als tussendoortje. En natuurlijk het ideale knapperige bijgerecht voor een (Oosterse) maaltijd. Heerlijk om gewoon zo te eten, een welkom hapje bij de borrel. Kroepoek geeft een lekker krokantje aan vele gerechten. En dankzij de handige vorm en het éénhapsformaat kun je ze ook prima vullen of gebruiken om te dippen. Of geef onze kroepoek eens een topping, om er een nog leuker hapje van te maken. Lekker Zeeuws, van alleen natuurlijke ingrediënten.

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.