Dippen met kroepoek

Romige gekaramelliseerde uiendip. En zoetzure zonnige salsa. Twee verrassende sausjes voor bij de barbecue of de borrel. Ze zijn perfect op te lepelen met bijvoorbeeld onze uienkroepoek! Gemaakt van uien die afkomstig zijn van de Brabantse Wal, vlakbij onze Wilthagen fabriek in Tholen. Dippen met uienkroepoek, heb jij het al eens gedaan? Een verrassende vegetarische borrelsnack.

Uiendip

Ingrediënten:
1 el roomboter, 2 flinke gele (biologische) uien, 2 el appelciderazijn, 2 el (biologische) honing, 1 el (Franse) mosterd, 250 ml (Belgische) mayonaise.

Bereiding:
Snij de uien in dunne halve ringen en karamelliseer ze op laag vuur in de gesmolten boter, tot ze goudbruin en lekker zoet geworden zijn. Maak de uien fijn in de keukenmachine, samen met de appelazijn, de honing en de mosterd. Roer er op het laatst de mayo doorheen en bewaar deze dip in de koelkast, om de smaken lekker tot elkaar te laten komen. Voor het serveren afmaken met gebakken uitjes.

Tomatensalsa

Ingrediënten:
1 blik tomatenblokjes, 1 rode ui, 1 rode peper, sap van 1 limoen, 1 teentje knoflook, wat worcestershiresaus, 1 tl (gerookt) paprikapoeder, zeezout, ½ tl komijn.

Bereiding:
Beslis hoe pittig je de salsa wil hebben en pas daar de hoeveelheid peper en pitjes op aan: als je de pitjes scheelt weglaat (niet in je ogen wrijven!) dan scheelt dat al veel hitte. Snij de peper in ringetjes, de ui in wat bredere ringen en draai alles in de keukenmachine tot een gladde, spicy salsa. Wil je wat meer textuur, snij dan de ui in stukjes en voeg die pas op het laatst toe. Laat alles een uurtje staan in de koelkast, zodat de ui wat zachter en vriendelijker kan worden door het limoensap.

 

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.