Voedselverspilling tegengaan

Het aanpakken van voedselverspilling staat bij ons hoog op de agenda. We werken dan ook graag samen met bedrijven die dit ook tot topprioriteit maken. Voor GRO maken we umami  groentechips gemaakt van bijzondere oesterzwammen. En voor Albert Heijn produceren we groentechips van ‘buitenbeentjes’, een concept dat bedacht is in 2014 en nu ook een lijn houdbare producten heeft gekregen.

Buitenbeentjes zijn groente en fruit die afwijken van uiterlijk, maar nog steeds prima zijn qua smaak en houdbaarheid. Deze noemen we ook wel tweede klasse fruit of groenten. De buitenbeentjes worden vers in grotere verpakkingen verkocht, ook worden er sappen en soepen van gemaakt.

Nu is er ook een lang houdbare groentesnack gemaakt van buitenbeentjes, gemaakt door Wilthagen. Duurzaam en voordelig, vanuit het idee van no-waste. De Buitenbeentjes groentechips verschijnen in de smaken paprika en ui. Meer smaken worden op dit moment ontwikkeld. De uienchips bestaan voor 80% uit uien. De paprikachips voor 60% – pure paprikasmaak met een vleugje rokerigheid. De chips zijn gemaakt met ons eigen kroepoek-procedé. Voor brosse chips op tapioca-basis, die lekker luchtig zijn.

Wilthagen bedenkt slimme en smakelijke oplossingen voor telers en producenten die even geen markt hebben voor hun (afwijkende) groenten en fruit. Omdat we alleen samen voedselverspilling kunnen tegengaan. Meer informatie? Neem snel contact op.

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.