Missie - Visie - MVO

Lekker met een goed geweten

Wij van Wilthagen willen waarde toevoegen, voor alle partners. Voor onze zakelijke klanten maar ook voor winkelconsumenten. We brengen eerlijke en smakelijke producten op de markt, gemaakt met een goed geweten.

Wilthagen is een eigenzinnig Zeeuws familiebedrijf met drie generaties aan boord. Onze dorpsslagerij is uitgegroeid tot een innovatief productie- en verpakkingsbedrijf met vertrouwen in de toekomst. We zijn en we blijven een kleinschalige levensmiddelenfabrikant met christelijke waarden: we streven altijd naar persoonlijk contact, zijn trots op ons team en hebben een warm hart voor mens en milieu.

Natuurlijk houden we van lekker eten en genieten, maar we vinden het ook belangrijk om goed met onze omgeving om te gaan. Daarom hebben we de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulair produceren. Met als doel: smakelijke producten maken die zo puur mogelijk zijn, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen. Zuinig met suiker en zout, maar wel met die herkenbare Wilthagen smaak. We eren onze familierecepten en kijken ook vooruit, naar de wereld van morgen.

Zeeuwse nuchterheid en persoonlijke communicatie

We willen een bedrijf zijn waar je 100% van op aan kunt. Altijd op tijd leveren. No-nonsense. Geen concessies aan kwaliteit. Betrouwbaar, transparant en verantwoord. Met Zeeuwse nuchterheid: ‘zuunig’ op de mensen en de omgeving maar niet ‘zuunig’ met smaak. Flexibiliteit is onze grote kracht: we staan altijd klaar voor onze klanten. Met als basis vertrouwen en heldere afspraken. De lijnen zijn kort, communicatie is persoonlijk. We willen goed luisteren naar onze eindgebruikers, verdiepen ons in onze klanten en ontwikkelen samen nieuwe concepten op het gebied van vleeswaren, snacks en maaltijdcomponenten.

Wilthagen is een marktgedreven productiebedrijf: we werken niet met grote voorraden, maken alles liever vers. Liefst nog van streekproducten, van gelijkgestemde boeren en vissers die ook volop bezig zijn met duurzaamheid. Daarin hebben wij de afgelopen jaren zelf ook belangrijke stappen gezet. Duurzaam werken betekent ook transparant zijn met informatie: consumenten willen hun eten immers ten allen tijde kunnen vertrouwen. Daarom werken we met ingrediënten van hoge kwaliteit, van nabije leveranciers. En zijn de etiketten leesbaar oftewel clean label: ingredienten duidelijk vermelden, zonder verkapte termen. Zodat je als consument precies weet wat er in de zakken zit en ook mensen met dieetbeperkingen met een gerust hart onze Wilthagen producten kunnen eten.

We zijn trots op ons verleden maar zijn ook benieuwd naar de toekomst: hoe zorg je ervoor dat al die mensen op deze planeet goed te eten hebben en gezond blijven? Voor een product als zeewier hoef je bijvoorbeeld geen landbouwgrond op te offeren. Van kromme of kleinere groenten kun je nog prima een heerlijk groentechipje maken. We denken graag met klanten mee, die ook duurzamere stappen willen zetten.

Goed rentmeesterschap

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons waarde creëren, op economisch, ecologisch en sociaal gebied. We zijn Zeeuwse smaakmakers en maken met veel liefde onze snacks en vleeswaren, maar denken ook bewust na over zaken als voedselveiligheid, energie, milieu en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Om niet alleen aan onszelf te denken, maar ook te zorgen voor onze mooie omgeving en voor elkaar. Goed rentmeesterschap, vanuit onze christelijke levensovertuiging. We zoeken bewust naar vernieuwing en verbetering, maar dan wel vanuit onze eigen principes.

De aanpak van voedselverspilling hoort daar bij. Waarom zou je iets goeds weggooien als je er nog iets moois mee kunt doen? Met een beetje inventiviteit kun je alles gebruiken. Varkenszwoerdjes worden knabbelspek, gebruikt vet wordt gebruikt voor biodiesel en als veevoeder. We experimenteren ook met het verwerken van bijvoorbeeld B-garnituur groenten.

We zijn ons bewust van de impact van onze fabriek op onze leefomgeving. Steeds vaker kiezen we voor ingrediënten van heel dichtbij, van streekgenoten. Dichtbij is verser en sneller, maar ook beter voor het milieu vanwege besparingen op het vervoer. Zo maken we onze Zeeuwse kroepoek geheel van streekproducten.

We willen zorgen voor goede werkomstandigheden in een duurzame productieketen, zorgen goed voor onze werknemers en blijven dat ook doen. Zo hebben we twee mensen bij ons werken die de zestig gepasseerd zijn. Maar zij hebben zoveel ervaring, die willen we er gewoon graag bij hebben en houden.

De afgelopen jaren hebben we ook bewust veel bijgeleerd over zaken als traceability oftewel de herkomst van bijvoorbeeld vlees en hebbben we een aantal producten ontwikkeld met het Beter Leven Keurmerk. De komende jaren willen we ons verder verdiepen in o.a. eetbare reststromen, circulair werken en het verder verduurzamen van de productieketens.

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.