Certificaten

Wilthagen is gecertificeerd in BRC (8), SKAL, BLK en EDI.

BRC 8 wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en is een internationaal certificaat voor voedselveiligheid. Higher level niveau, voor levering aan internationale retailers.

SKAL is een onafhankelijke organisatie die in opdracht van de overheid toezicht houdt op de biologische productie. Met dit keurmerk kunnen consumenten erop vertrouwen dat het om een écht biologisch product gaat.

BLK is het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming: Wilthagen maakt leverworst met één ster en biologische kipleverworst met drie sterren. Het Beter Leven Keurmerk gaat over dierenwelzijn en het nemen van concrete stappen om leefomstandigheden te verbeteren.

EDI staat voor Electronic Data Interchange in de levensmiddelensector, oftewel elektronisch/online bestellen door retailers.

MSC: duurzaam gevangen
Vis met het MSC-keurmerk wordt duurzaam gevangen. Dit betekent dat de kans op bijvangst veel kleiner is en visstanden duurzaam worden beheerst.

ASC: verantwoord gekweekt
Voor gekweekte vis en schaal- en schelpdieren is het ASC-keurmerk. Het keurmerk garandeert dat er extra aandacht wordt besteed aan het behouden van de natuurlijke leefomgeving van vissen en dat het gebruik van antibiotica en chemicaliën zoveel mogelijk wordt beperkt.

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.