Processen
In onze fabriekshallen in het Zeeuwse Tholen heeft Wilthagen verschillende eigen processen ontwikkeld. Wij kunnen u helpen met specifieke bereidingen en nieuwe recepturen. Voor snacks, maaltijdcomponenten en halffabricaten. We denken graag mee bij vragen van nu: over allergenen, circulair produceren, dieetwensen, een vegetarische of vegan variant van uw merk.
Ideeën voor een nieuw product? Bij ons kunt u experimenteren met kleine hoeveelheden (minimaal 4 pallets).
- Van nat naar droog: grote voorraden van bijvoorbeeld tomaten en paprika’s worden behouden én zijn langer houdbaar als smakelijke groentechip.
- Nose to tail: extra smaak benutten uit leftovers zoals schalen en schillen, bakken in eigen vet.
- Streekproducten verwerken: minder CO2 want minder kilometers op de weg, supervers, smakelijk. En beter voor onze boeren.
- Veilige verwerking van allergenen.
- Slimme combinaties van vriezen en koelen.
- Precisie in bakken en timing.
- Nieuwe recepturen en bijzondere kruidenmelanges.
Met ons kleine enthousiaste team en de slimme moderne fabriek kunnen wij een grote keuze aan producten realiseren.
- snijden, portionering
- kruiden en zouten
- koken en slowcooking
- drogen
- stomen
- bakken en frituren (dierlijk en plantaardig, ook in eigen vet)
- transport via trilplaat (voor minder vet)
- expanderen via ons eigen knapperige kroepoek-procedé
Plus diverse mogelijkheden in verpakkingen: portiepacks, consumentenverpakkingen, bestickering, bundelen.
Zie onze producten voor slechts enkele van de vele mogelijkheden of maak een afspraak voor meer informatie. Wij zijn u graag van dienst!