Zeewierkroepoek voor KLM

KLM kiest de zeewierkroepoek van Wilthagen

De Zeeuwse zeewierkroepoek van Wilthagen gaat mee aan boord van KLM: op intercontinentale vluchten kun je bij de warme maaltijd onze vegan snack tegenkomen, gemaakt van zeewier uit de Oosterschelde.

Kees Griep van Wilthagen: “toen we voor de allereerste keer op een beurs onze Zeeuwse kroepoeksoorten demonstreerden kwam er een inkoper van KLM in onze stand. Die was op zoek naar karakteristieke Nederlandse producten, om te gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe maaltijden. Na een aantal proefsessies kozen ze uiteindelijk onze zeewierkroepoek uit als verrassend extraatje bij de warme maaltijd”.

Duurzaam en herkenbaar

KLM Catering Services serveert elke dag 55.000 maaltijden. Leveranciers aan KLM moeten aan strikte regels voldoen: items op het menu moeten veilig zijn, liefst duurzaam en herkenbaar en toegankelijk voor een breed internationaal publiek. Met zoveel mogelijk producten die van Nederlandse bodem komen. De zeewier van de Zeeuwse kroepoek komt uit de Oosterschelde, het grootste natuurpark van Nederland.

Dieetwensen en gescheiden processen

KLM Catering Services heeft veel aandacht voor dieetwensen. Zeewierkroepoek is een vegan snack, die lactose- en glutenvrij is en weinig zout bevat. Wilthagen zorgt er zorgvuldig voor dat de productieprocessen strikt gescheiden blijven en produceert op circulaire wijze. Zeewier zorgt voor vele nieuwe mogelijkheden: het kan in vele landen geteeld worden, want het heeft eigenlijk alleen maar zonlicht nodig. Zeewier zuivert het water, is een superfood voor mens en dier en kan ook omgezet worden tot biobrandstof.

Zeeuwse zilte zaligheden

KLM heeft wel wat met Zeeuwse kwaliteit: ook de wijnen van De Kleine Schorre in Dreischor zijn al jarenlang favoriet aan boord. Deze Zeeuwse wijnmakers bestaan al sinds 2001 en maken wijnen die prima samengaan met de ‘zilte zaligheden’. Zoals mossels, kreeft, oesters en zeekraal. Topchefs met Zeeuwse roots zoals Sergio Herman en Richard Ekkebus bedachten eigenzinnige gerechten die door de KLM-koks omgezet werden naar culinaire ervaringen.

Nieuwe formaten en smaken

Het  bedenken en maken van vliegtuigmaaltijden is een vak apart, want op tien kilometer hoog is de lucht droog en verandert je smaakvermogen. Knapperig en warm is lastig op grote hoogte: friet zal in de opwarmapparatuur van een vliegtuig nooit goed lukken. De zeewierkroepoek blijft wel knapperig, in de speciale zestig grams-zakjes die gevuld worden met lucht en niet met gas. Wilthagen kan van alle snacks verpakkingen in diverse formaten en aantallen leveren. Van grote honger tot aan kleine snackporties.

Kees: “sinds de begindagen van de Zeeuwse kroepoek hebben we veel geleerd. Ze zijn nu luchtiger en knapperiger en we experimenteren met vele nieuwe smaken zoals bijvoorbeeld zalm. Ook maken we groentecrisps, die een prima manier kunnen zijn om een teveel aan bijvoorbeeld paprika’s of bieten op een smakelijke en lang houdbare manier te verwerken”.
Wilthagen werkt ook samen met bedrijven als Albert Heijn en Gro om precies deze oplossing aan te bieden. Al het goede van de zee en van het land: intense smaken, innovatieve snacks.

Meer weten over alle voordelen van kroepoek en groentecrisps?
Neem dan contact op.

 

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!