Wilthagen sponsort de Thoolse Mijl

Wilthagen is de hoofdsponsor van de Thoolse Mijl. Een bijzondere uitdaging voor iedereen die van zwemmen houdt, en dat zijn er nogal wat hier in Zeeland. Op 31 augustus is de editie 2019 en daarvoor zijn er slechts 120 startbewijzen beschikbaar. 

Waarom sponsoren we de Thoolse Mijl? Omdat het een vrolijk en sportief evenement is. In het open water van de Oosterschelde, de zwemtocht is daardoor elke keer weer anders en verrassend. De elementen spelen mee, het weer kan geluk brengen of juist niet. Het is niet alleen een leuke en spannende wedstrijd als je in het zeewater ligt: supporters kunnen gezellig meewandelen langs de dijk. Op de grens van land en water, met zicht op het mooie Thoolse landschap. En op de ploeterende zwemmers natuurlijk. Die we aanmoedigen terwijl we een dikke plak leverworst eten. Want supporteren is ook hard werken.

Daar staan dan de deelnemers, op de oever. Sommige hebben stiekem al hun voeten in het water, die willen heel graag een snelle tijd neerzetten. Iedereen is uitgerust met een oranje boei. Badmuts op, wetsuit aan. Duikbrilletje nu nog even op het hoofd, maar straks in de aanslag om je ogen tegen de zoute golven te beschermen.

Jong en oud doet mee aan de wedstrijd, die goed te doen is voor zowel ervaren zwemmers als enthousiaste mooiweerzwemmers.

Een Thoolse zeemijl telt 1,85 kilometer, van het strand aan de Oesterdam naar het pittoreske haventje van Strijenham. Er varen hulpbootjes mee voor de veiligheid. En voor iedereen is er iets lekkers te eten en te drinken.

Sporten in de natuur, je hoort de vogels. En het klotsen van de Oosterschelde. Het grootste natuurpark van Nederland, en hetzelfde schone water waaruit we onze zeewieren halen: die snijden we, van de drooggevallen oevers. En de wieren verwerken we dan in onze Thoolse fabriek, tot knapperige Zeeuwse kroepoek.

Denk jij dat je het aankan, die zeemijl zwemmen? Ben jij een van die 120 deelnemers straks? Of sta je liever aan de kant, de zwemmers toe te juichen? Misschien zien we elkaar wel op 31 augustus. En aan alle deelnemers: veel succes en veel plezier!

Haal snel je startbewijs hier.
Foto’s: Thoolsemijl.nl

 

 

 

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!