Nieuwsbrief december 2021

Beste mensen,

We hadden allemaal écht hoop dat er snel verandering zou komen. Maar we zijn weer een jaar verder en corona beheerst nog steeds het nieuws en veel van ons doen en laten. We hebben veel minder fysiek contact gehad, moesten anders leren leven en werken. Maar intermenselijk contact is belangrijker dan ooit. Of dat nu verloopt via een scherm, een telefoontje of op anderhalve meter.

We hebben de verandering gezocht in spannende nieuwe smaken. Daarover hieronder meer. Verder was 2021 een stabiel jaar, met goede verkopen. We zijn ook weer gegroeid in het buitenland, met name door onze kroepoek: snacken met zalmkroepoek en garnalenkroepoek kan op steeds meer plaatsen in de wereld. En dat we daarvoor exclusief gecertificeerd zijn heeft zeker geholpen.

Keurmerken

Voor vis en garnalen zijn we beloond met het MSC keurmerk en voor kweekvis is dat het ASC keurmerk. Omdat we geloven in duurzaamheid: genoeg vis overlaten in zee, zodat populaties kunnen herstellen.

We hebben de afgelopen jaar ook het V-label certificaat ontvangen, van de European Vegetarian Union. En alle certificaten die we al hadden (BRC (8), SKAL en EDI) hebben we behouden. Dat maakt het totaal op zes, en die hangen hier trots aan de muur in Tholen.

Beter Leven

Samen met enkele retailers hebben we knabbelspek en knabbelbacon een plek kunnen geven onder het BLK keurmerk, Beter Leven 1 ster. Klanten vragen hierom, dat is voor iedereen een belangrijk signaal. Serieus bezig zijn met dierenwelzijn. En op een gezonde manier afwisselen tussen vlees, vis en groenten. Niet alleen voor jezelf en je dierbaren zorgen, maar ook voor de wereld.

Knapperig en gepoft

We zijn nu vier jaar aan het innoveren met kroepoek en gaan ons vijfde jaar in. We begonnen destijds met garnalenkroepoek omdat die internationaal het meest bekend is. Inmiddels hebben we ook verrassende vegetarische en vegan lijnen ontwikkeld en zijn die aan het uitbreiden. Nog steeds zijn we verrast over de vele mogelijkheden en smaken die kroepoek kan bieden. De knapperige, gepofte textuur past bij een rijk scala aan producten. Veelzijdig en lekker lang houdbaar.

Sea & Land by Wilthagen

Volgend jaar introduceren we vier nieuwe snacks onder de naam Sea & Land by Wilthagen. Met het beste uit de zee en van het land. De naam is ook een knipoog naar onze thuisprovincie Zeeland. Snacks die we zelf het liefste eten, onder een eigen premium label. Deze zitten uiteraard ook in prachtige nieuwe verpakkingen. We gaan nog niet verklappen welke smaken dit zijn, we zullen u de eerste helft van volgend jaar verrassen met deze nieuwe productreeks. Ook op de PLMA zullen we deze kleurrijk en feestelijk introduceren.

2022

En volgend jaar staat er nog meer feest op het programma. Een feest waar we zelfs een thema aan hebben gegeven. Maar we verklappen pas volgend jaar waar dit precies om draait.

Voor 2022 wensen wij u een goede gezondheid toe. Met eindelijk weer voldoende tijd om spontaan samen te zijn. Dat we elkaar weer de hand kunnen schudden, in de ogen kunnen kijken. En dan proosten we hopelijk volgend jaar op een inspiratievol nieuw jaar.

Fijne feestdagen!
Vriendelijke groet,
Team Wilthagen

Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.