Spekknabbels

Gek op spek. Dat zijn wij al ruim vijftig jaar. We maken nostalgische knabbelspek en lekkere brosse baconknabbels. En al die verschillende snacks van spek, die maken we precies zoals vroeger. Op ambachtelijke wijze. Zoals ‘Opa en Oma’ Adrie en Paulien Wilthagen dat al deden in hun dorpsslagerij. Tegenwoordig doen we het net een tikje slimmer en handiger, vanuit onze innovatieve fabriek in Tholen. 

Met trots maken we Wilthagen Knabbelspek en Knabbelspekkrullen. Deze laatste zijn net nog een stukje breder. Als luchtige snack maken we Knabbelbacon. Wilthagen bakt ook knapperige kaantjes. Onze producten zijn niet alleen lekker: ze zijn ook glutenvrij, lactosevrij en gemaakt zonder e-nummers. Lees hieronder meer over al onze spekproducten.

Wilthagen Knabbelspek

Knabbelspek is ons meest geliefde product. Knapperig, hartig en bros. Al ruim vijftig jaar een blijvertje. Knabbelspek is een oer-Nederlandse snack waar liefhebbers lyrisch over zijn.

Wilthagen maakt nostalgische knabbelspek. Goudbruin gebakken tot een onweerstaanbaar knapperig snackhapje. Zoals Opa Wilthagen dat al deed in zijn dorpsslagerij in Krabbendijke. Hij wilde al die mooie zwoerden niet weggooien en maakte er een nieuw product van.

Knabbelspek is een heerlijke snack voor bij een feestje. Ze vormen een knapperige extraatje op een vleeswarenplankje. Of geef ze bij een stamppot, bij pasta, een salade of een soep: echte lekkerbekken zullen er altijd wel blij mee zijn. Zelf pikken we nog steeds regelmatig een versgebakken spekje van de lopende band. Ook na al die jaren kunnen zelfs wij er moeilijk vanaf blijven. Zo lekker.

  • Varkensspek met zwoerd en zout. Verder niets.
  • De smaak van vroeger, de kwaliteit van nu.
  • Geen koolhydraten, hoog in proteïne.
  • Handig hulpje bij een keto, paleo of low-carb regime.
  • Glutenvrij.
  • Ouderwets lekker.

Knabbelspekkrullen Paprika

Wij maken onze Wilthagen Knabbelspek traditioneel van varkenszwoerd. Dat is de buitenste, iets harde laag die aan het spek vastzit: de varkenshuid. De zwoerd zorgt ervoor dat het vlees bros kan bakken, in niets anders dan het eigen vet. En daardoor behoud je ook die lekkere ouderwetse smaak.

De Wilthagen Knabbelspekkrullen zijn stukjes zwoerd die we in smallere repen snijden dan bij de andere spekvarianten. Daardoor krullen ze mooi bros op als we ze bakken. En dat eet lekker door. Ze zijn lekker als snack maar ook als een verwennertje voor bij de maaltijd. Als je salade, pasta of soepmaaltijd wel een knapperig accent kan gebruiken.

Alles gaat volgens familierecept. Wel zouten en kruiden we tegenwoordig na het bakken, zodat we veel minder zout hoeven te gebruiken. De Wilthagen knabbelspekkrullen zijn verkrijgbaar in de smaken ambachtelijk Naturel en Paprika.

  • Mooi gekruld en knapperig.
  • Glutenvrij en weinig koolhydraten.
  • Rijk aan proteïnen.
  • Geschikt voor een paleo, keto of low carb-dieet.
  • Ouderwets lekker.

Wilthagen Knabbelbacon

Bacon, dat is spek maar dan nog lekkerder. Blokjes spek, krokant gebakken. Voor als je wel graag het hartige en het knapperige zoekt van knabbelspek. Maar dan net niet dat zachte vetlaagje.

Knabbelbacon is gemaakt van de buitenste zwoerdlaag, een extra dun lapje. Als we die bakken in hun eigen vet, dan poft het dunne laagje zwoerd. En wordt knapperig als kroepoek. Bros en luchtig, hoog in proteïne. Dat is goed nieuws voor mensen die bewust willen eten en snacken.

De Knabbelbacon is een lekker hartige snack met een kruidige barbecue-smaak. Spekknabbels maar dan net even anders, met een heerlijk krokante bite.

  • Een alternatieve snack voor paleo, keto of low carb-eters.
  • Rijk aan proteïnen.
  • Glutenvrij en laag in koolhydraten.

Bacon Rinds Salted

Bacon, dat is spek maar dan nog lekkerder. Blokjes zwoerd, krokant gebakken. Voor als je wel graag het hartige en het knapperige zoekt van knabbelspek. Maar dan net niet dat zachte vetlaagje. Knabbelbacon is gemaakt van de buitenste zwoerdlaag, een extra dun lapje. Als we die bakken in hun eigen vet, dan poft het dunne laagje zwoerd. Bros en luchtig, hoog in proteïne en geen koolhydraten. Dat is goed nieuws voor mensen die bewust willen eten en snacken.

De volgende talen staan op de verpakking NL-EN-D-FR-SP-PL

  • Hoog in proteïne
  • Geen koolhydraten
  • Glutenvrij
  • Bros en luchtig

Bacon Rinds BBQ Flavour

Bacon, dat is spek maar dan nog lekkerder. Blokjes zwoerd, krokant gebakken. Voor als je wel graag het hartige en het knapperige zoekt van knabbelspek. Maar dan net niet dat zachte vetlaagje. Knabbelbacon is gemaakt van de buitenste zwoerdlaag, een extra dun lapje. Als we die bakken in hun eigen vet, dan poft het dunne laagje zwoerd. Bros en luchtig, hoog in proteïne en laag in koolhydraten. Dat is goed nieuws voor mensen die bewust willen eten en snacken. Deze bacon rinds hebben een smaakvolle BBQ-flavour.

De volgende talen staan op de verpakking NL-EN-D-FR-SP-PL

  • Hoog in proteïne
  • Laag in koolhydraten
  • Glutenvrij
  • Bros en luchtig
Volg jij ons al?

Wil je ook weten wat wij allemaal aan het doen zijn?
En op de hoogte blijven van onze laatste acties!
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.