Al meer dan 45 jaar in het vak, met traditionele familie recepten.

Thoolse Mijl 2017


Thoolse Mijl 2 September 2017 komt er weer aan!


Schrijf u hier in!

De Thoolse Mijl 2016 was een zeer geslaagd zwemfestijn in de Oosterschelde. Zaterdag 10 sept 2016 waren we getuige van het zwemevenement “De Thoolse Mijl” dat plaats vond in de Oosterschelde. Er werd gezwommen over een afstand een zeemijl (1850 meter) vanaf de Thoolse kant van de Oesterdam naar het haventje van Strijenham een Thoolse mijl verderop.

Het was voor de eerste keer dat dit plaats vond en de organisatoren hadden het bijzonder getroffen want ofschoon men alles tot in de puntjes kan regelen de weersomstandigheden kan men niet regelen. Ze troffen het want het was een stralende zonnige dag met een licht briesje zodat er ook wat golfslag op de Oosterschelde aanwezig was.

Er hadden zich meer dan 70 deelnemers gemeld waarvan de oudste 79 jaar ook keurig netjes de mijl uitzwom en weliswaar als laatste het water uitkwam maar we vonden het in het licht van onze eigen leeftijd een bewonderenswaardige prestatie.

De organisatie lag grotendeels in handen van John Hussaarts en Andy van der Velde. Ze keken met recht tevreden terug op het verloop van het evenement en beloofden alvast na te denken over een vervolg in 2017 en mogelijk zelfs voor beginners een “Thoolse Mijl light”.

De burgemeester van Tholen mevr. Ger van de Velde-de Wilde gaf het startschot waarna de zwemmers het water in gingen. Daaruit bleek al snel dat er grote verschillen in snelheid van zwemmen waren te zien. Dat mocht de pret niet drukken want hier ging het nu eens niet om een gouden medaille maar om het meedoen. Wel werd de tijd gemeten die iedere individuele deelnemer scoorde.

Een bijzonder woord van dank was op zijn plaats voor de sponsor van dit evenement het voedingsmiddelen bedrijf “Wilthagen” uit Tholen. Directeur Frank Wilthagen zei dat hij graag dit evenement had gesponsord. Op deze manier konden vele mensen, deelnemers en supporters, kennis maken met het mooie Tholen en de schitterende natuur bij de Oosterschelde.
Tot volgend jaar!
 


Bestseller

  • Knabbelspek

  • Knabbelbacon