Wij zijn BRC 7 - gecertificeerd met Status AA, het certificaat is van onze site te downloaden.

Nasi geserveerd met Knabbelspek.


Geniet van de heerlijke recepten met Knabbelspek van Wilthagen.

 

Benodigdheden:

Voor 4 personen

* 400 gram Rijst

* nasi groentepakket

* 250 gram in stukjes gesneden nasivlees

* 100 gram Ham dikke plak

* 2 eieren

* 1 kippenbouillonblokje

* 2 theelepels djahe

* 2 eetlepels olie

* 2 eetlepels zoete ketjap

* 2 theelepels laos

* 2 theelepels vers geraspte gember

* 2 teentjes knoflook

* 2 eetlepels gedroogde selderij

* 1 ui

* 1 zakje Knabbelspek 100 gram

 

 

Bereidingswijze voor de Nasi.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Zet een wok of hapjespan op het vuur en doe hier 2 eetlepels olie in.

Versnipper de ui en bak deze, knijp boven de pan de knoflook uit, voeg hier het nasivlees aan toe en laat dit goed gaar bakken.

Snij ondertussen de ham in blokjes.

Voeg als het vlees gaar is het nasi groentepakket toe.

Als de groente beetgaar is voeg dan twee eetlepels ketjap, de laos, de geraspte gember en djahe toe en verkruimel het bouillonblokje.

Voeg nu de gesneden ham toe.

Doe nu beetje voor beetje de gare rijst door het mengsel van groente en vlees.

Voeg als laatste toe de gedroogde selderij.

Kluts de 2 eieren en bak deze in een koekepan tot een omelet, snij deze inreepjes en serveer dit bij de nasi.

Maak de nasi af door er Knabbelspek bij te serveren

 

Eet smakelijk!

Download recept PDF >


Vorige pagina

Bestseller

  • Knabbelspek

  • Knabbelbacon