Al meer dan 45 jaar in het vak, met traditionele familie recepten.

Met Knabbelspek gepaneerde Zeeuwse Leverworst

Benodigdheden:
Amuse of voorgerecht voor 4 personen:


* 200 gram koude Zeeuwse leverworst*

* 30 gram knabbelspek

* 30 gram panko (Japans broodkruim)

* Bloem om te bestuiven

* Arachideolie

Voor het serveren: Cumberlandsaus of uienchutney

 

Bereidingswijze:

Maal de panko in de keukenmachine wat fijner.
Maal het knabbelspek fijn en meng spek- en pankokruimels.
Snijd de leverworst in stukjes van ca. 3 cm dik en haal ze door de bloem, schud overtollige bloem af en haal de stukjes door het spek/pankomengsel, zorg dat de worst aan alle kanten goed bedekt is. Leg de plakjes worst op een schaal waarbij ze elkaar niet mogen raken en zet de schaal 1 uur in de koelkast. Verhit in een koekenpan royaal arachideolie en bak hierin de stukjes worst snel om en om goudbruin. Serveer met Cumberlandsaus of chutney en geroosterd (brioche)brood.

*Zeeuwse leverworst (bijv. van Wilthagen B.V.,Tholen)is wat grover van structuur dan de gangbare leverworst en bevat meer lever. Mooi alternatief voor de dure en omstreden foie gras!

Eet smakelijk! 

Download recept PDF > 

Receptuur: Tonny Leeflang-Wondergem 


Vorige pagina

Bestseller

  • Knabbelspek

  • Knabbelbacon